Ambassade van België in Tunesië

België in Tunesië

Het hele team van de ambassade van België te Tunis heet u welkom op onze website!

Vaccinatie van Belgen in het buitenland

De Belgische regering heeft beslist om het mogelijk te maken dat Belgische burgers die in bepaalde landen verblijven, zich in België kunnen laten vaccineren. Dit betreft in het bijzonder Belgen die in Tunesië en Libië verblijven, meerderjarig en ingeschreven zijn in de consulaire registers van de Belgische Ambassade in Tunis, alsook leden (volwassenen) van hun naaste familie.

Als u aan deze voorwaarden voldoet, van deze mogelijkheid wilt genieten en van plan bent om de komende weken naar België te reizen, nodigen we u uit om u vooraf te registreren op het platform dat beschikbaar is via de volgende link https://forms.office.com/r/cgFKmYW2KM. Normaal gesproken heeft u ook een e-mail met instructies hiervoor van de ambassade ontvangen. Is dit niet het geval, stuur ons dan een e-mail naar Tunis@diplobel.fed.be.

Europees vaccinatiecertificaat

Vanaf nu is het voor in het buitenland gevaccineerde Belgen en hun families mogelijk om onder bepaalde voorwaarden een Europees vaccinatiecertificaat te verkrijgen. Als u in Tunesië gedeeltelijk gevaccineerd werd, of volledig gevaccineerd werd met een niet-erkend vaccin, zal u zich binnenkort kunnen registreren voor de voltooiing van uw vaccinatie in België.

Meer informatie vind je hier.

Coronavirus en heropening van de grenzen

Reismogelijkheden tussen België en Tunesië zijn erg beperkt.

Reizen naar Tunesië

Als algemene regel geldt dat alle niet-essentiële reizen vanuit België afgeraden zijn. Reizigers die vanuit Tunesië naar België reizen, zullen bij terugkeer in België strikte gezondheidsmaatregelen moeten respecteren.

Van haar kant staat de Tunesische overheid ​​Belgische staatsburgers toe om naar Tunesië te reizen, mits sanitaire maatregelen, waaronder een  quarantaine.

De Tunesische overheid beslist regelmatig om nieuwe dwingende sanitaire maatregelen toe te passen om de verspreiding van de virus te bestrijden.

Reizen naar België

Reizen vanuit Tunesië naar België zijn slechts toegestaan voor burgers en residenten van de EU/Schengen zone, personen die over een vaccinatiecertificaat beschikken, en personen die om als “essentieel” beschouwde redenen reizen.

Alle reizigers die België binnenkomen moeten vóór de reis een "Passenger Locator Form" invullen en zich aan bepaalde quarantaine- en testmaatregelen onderwerpen.

Voor meer informatie klik hier.

 

Nieuws

06 aug

In het Belgisch Staatsblad werd een oproep tot kandidaatstelling (m/v/x) gepubliceerd met het oog op de benoeming door België van twee rechters bij het Gerecht van de Europese Unie.  

03 aug

Op 4 augustus organiseren de Franse president Macron en de Verenigde Naties een derde internationale donorconferentie die fondsen voor noodhulp wil inzamelen voor de Libanese bevolking. De video-conferentie vindt plaats exact één jaar na de tragische ontploffing in de haven van Beiroet. Die richtte een enorme ravage aan maakte en een groot aantal slachtoffers. De explosie kwam bovenop institutionele en sociaal-economische crisissen in Libanon die sindsdien alleen zijn verergerd.

02 aug

Tijdens de zitting van 25 mei 2021 pleitte de Europese Raad voor een eerlijke en wereldwijde toegang tot COVID-19-vaccins, waarbij het COVAX-mechanisme een centrale rol zou vervullen. Doel van de EU is om voor het eind van het jaar ten minste 100 miljoen dosissen te doneren en te helpen bij de opbouw van lokale productiecapaciteit. In dit kader heeft Premier Alexander De Croo aangekondigd dat België 4 miljoen dosissen wil doneren tegen eind 2021.

02 aug

Wouter Poels wordt de nieuwe woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Hij volgt Karl Lagatie op, die deze zomer zijn nieuwe functie opneemt in de Permanente Vertegenwoordiging van België bij de Verenigde Naties in New York.

30 jul

30 juli is de Internationale dag tegen de mensenhandel. Mensenhandel is een wereldwijd verschijnsel dat ook België treft en vele vormen aanneemt, van seksuele of economische uitbuiting, tot zelfs de diefstal en handel van organen. Steeds echter veroorzaakt mensenhandel een aantasting van de menselijke waardigheid en brengt het de slachtoffers in ondraaglijk vernederende en onterende situaties.