Ambassade van België in Tunesië

België in Tunesië

Onze website wordt op dit ogenblik bijgewerkt, gelieve ons te excuseren voor de eventuele ongemakken die u ondervindt.

 

 

Het hele team van de ambassade van België te Tunis heet u welkom op onze web site !

Deze website werd bedacht om concrete antwoorden te bieden op de vragen die u zich stelt over onze diensten.

U verhuist naar Tunesië of u bent van plan om Tunesië te bezoeken? Vergeet niet onze rubrieken te raadplegen voor uw vertrek : Wonen in Tunesië of Reizen naar Tunesië.

U leeft in Tunesië ? Schrijf u in bij de diensten van de Ambassade, en breng een bezoek aan onze consulaire afdeling te Tunis, of door ons te contacteren per e-mail of per telefoon. Raadpleeg onze pagina’s betreffende de consulaire diensten waarvan de Belgen die in Tunesië wonen kunnen genieten.

U bent in België geïnteresseerd en wenst er te reizen, studeren of werken? Raadpleeg onze pagina: Naar België komen.

De Ambassade te Tunis is ook belast met de relaties met Libië. Maar, aandacht, alle reizen of wonen in Libië zijn momenteel formeel afgeraden.

Voor meer informatie over nieuws en evenementen van de Ambassade van België en de relaties tussen België en Tunesië, kan u ons ook volgen op Facebook (BelgiuminTunis) en op het Twitter adres van de Ambassadeur (@cdebasso) !

Belangrijk berichten

uitzonderlijk gesloten

Het loket voor de burgelijke stand zal uitzonderlijk gesloten zijn voor het publiek op donderdag 14 november 2019.

Belgen in het buitenland die problemen ondervinden door situatie Thomas Cook

Het Garantiefonds Reizen heeft volgende informatie gepubliceerd op zijn website https://www.gfg.be/nl/nieuws/info/

Legalisaties

Vanaf maandag 2 september 2019 , zullen de aanvragen voor legalisaties bij TLScontact neergelegd moeten worden. Uw gelegaliseerde documenten zullen de volgende dag beschikbaar zijn bij TLScontact. Indien de afgifte van uw documenten op vrijdag of zaterdag gebeurt, zal u ze de maandag daarop kunnen afhalen. Andere nuttige informatie kan u op volgende website vinden: https://be-legalization.tlscontact.com/tn/TUN/index.php.

Afspraken voor visumaanvragen

Gelieve contact op te nemen met TLS op het nummer 00216 31 369 030.

 In overeenstemming met de Visa Code, behoudt iedere visumaanvrager het recht zijn/haar visumaanvraag rechtstreeks in te dienen bij de Belgische Ambassade of het Belgische Consulaat bevoegd voor zijn plaats van residentie. In dat geval wordt de visumaanvrager verzocht op voorhand via email een afspraak te maken bij de betrokken missie.

Reisadvies - Laatste update

De noodtoestand is over het gehele Tunesische grondgebied van kracht. Dit geeft meer bevoegdheid aan de ordediensten om risicosituaties te handhaven. Het gevolg hiervan is een grotere zichtbaarheid van deze veiligheidsdiensten op gevoelige en toeristische sites.

Het centrum van Tunis werd op 27 juni het doelwit van twee terroristische aanslagen gericht tegen de ordediensten waarbij 2 doden et 7 gewonden vielen (met inbegrip van burgers). Bezoekers aan het land wordt aangeraden om een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen.

Er blijft kans op sociale onrust.

Belgen die zich ter plaatse begeven, worden aangeraden een verhoogde waakzaamheid aan de dag te leggen en zich te registreren via https://travellersonline.diplomatie.be.

Als u naar Tunesië beslist te reizen, zorg dan ook dat u goed gedekt bent door uw mutualiteit tijdens uw verblijf!

Lees het volledig reisadvies

Nieuws

19 jan

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin neemt vandaag deel aan de conferentie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) in het Residence Palace in Brussel. Het is de tweede ministeriële conferentie van deze vereniging, die zich richt op de herinnering aan de Holocaust en de preventie van genocide.

11 jan

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin verwelkomt de hernieuwing van het “crossborder” mechanisme voor humanitaire hulp aan het Syrische volk.

09 jan

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin kondigt aan dat in 2020 nieuwe diplomaten aangeworven zullen worden. SELOR, het selectiebureau van de federale overheid, zal de selectieprocedure op 27 januari (datum onder voorbehoud) opstarten. 

13 dec

België zal zijn steun aan UNRWA hernemen. Dat geeft vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo. UNRWA werd de voorbije maanden grondig doorgelicht en de organisatie kreeg een nieuwe dienstdoend commissaris-generaal. Ook andere internationale donoren hernemen hun steun.

10 dec

Vandaag is het de internationale dag van de mensenrechten. Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin bevestigt dat België zich blijft inzetten voor de bescherming en bevordering van alle mensenrechten voor iedereen.