Ambassade van België in Tunesië

België in Tunesië

Het hele team van de ambassade van België te Tunis heet u welkom op onze web site !

Herneming visa gezinshereniging en met het oog op huwelijk

Het is met vreugde dat de Ambassade van België u kan meedelen dat zij voortaan in staat is om visa voor gezinshereniging uit te reiken, evenals visa met het oog op huwelijk of wettelijke samenwoning. De procedure voor lopende dossiers zal in de komende dagen afgehandeld worden door onze ploeg, en de aanvragers zullen binnenkort gecontacteerd worden door TLS om hun paspoort af te halen. Nieuwe aanvragen zijn eveneens mogelijk. Deze kunnen opnieuw leiden tot de aflevering van het visum mits goedkeuring door de Dienst Vreemdelingenzaken

Hou er a.u.b. rekening mee dat de toegang tot het Belgische grondgebied uit Tunesië onderworpen blijft aan de thuisquarantaine gedurende twee weken en de verplichte PCR test na aankomst. U dient zich vóór uw afreis naar België te informeren door de site van de FOD Buitenlandse Zaken (diplomatie.belgium.be) te raadplegen en de instructies die ter zake opgelegd worden strikt te respecteren. U bent er bovendien aan gehouden om voor uw vertrek de Passenger Locator Form in te vullen.(https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form)”

Nationale feestdag - 21 juli

In deze tijden van crisis omwille van COVID19, wenst de Belgische gemeenschap in Tunesië haar steun te betuigen aan ons gastland door een actie van "Belgische solidariteit in Tunesië" te lanceren. We doen een oproep aan iedereen om met ons mee te doen!

De Muziekkapel Koningin Elisabeth heeft een uitzonderlijk concert, getiteld HOPE, in het Koninklijk Paleis opgenomen. Het concert zal deze dinsdag om 19u (Tunis tijd) op de Belgische omroepen en op YouTube uitgezonden worden. Een evenement om niet te missen!

Ambassadeur de Bassompierre richt een toespraak tot de Belgen en de Tunesische vrienden van België.

Coronavirus en heropening van de grenzen

De Belgische grenzen blijven momenteel gesloten, en Belgen mogen niet reizen, naar alle niet-Europese landen, waaronder Tunesië, tot nader order.

Tunesië heeft van zijn kant België geklasseerd als middel sanitair risico (“oranje lijst”). De Tunesische overheid geeft reizigers uit België toegang tot het Tunesische grondgebied onder voorwaarden.

Zolang de sluiting van de grenzen met niet-Europese landen van kracht blijft mogen UITSLUITEND de volgende personen van Tunesië naar België reizen: onderdanen en residenten van EU+ landen en hun familieleden, en personen die om als “essentieel” beschouwd redenen reizen. Visumaanvragen voor België, die betrekking hebben op “essentiële” reizen, mogen vanaf heden opnieuw bij TLS ingediend worden.

Voor meer informatie klik hier.

 

Nieuws

09 aug

In samenwerking met de VN organiseert de Franse president Macron deze namiddag een donorconferentie voor Libanon. Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, zal ons land vertegenwoordigen. Ook President Trump en Koning Abdullah II hebben hun deelname al bevestigd. Vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Alexander De Croo, heeft alvast 5 miljoen bijkomende humanitaire hulp vrijgemaakt.

08 aug

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Philippe Goffin kondigde zonet aan dat er vanavond om 20u vanop Melsbroek een C130-transportvliegtuig naar Beiroet vertrekt met dringend medisch en humanitair materiaal voor de slachtoffers van de enorme explosie. Naast de slachtoffers en gewonden, zijn door de enorme ravage ook vele mensen dakloos geworden. Om hen te helpen wordt ook materiaal voor tijdelijke opvang meegestuurd.

17 jul

De wereld van de multilaterale diplomatie en het internationaal strafrecht – waar het Internationaal Strafhof deel van uitmaakt – maakt een diepe crisis door en wordt geconfronteerd met bedreigingen en vijandige acties. De relevantie van multilaterale instellingen wordt in twijfel getrokken en landen trekken zich steeds meer op zichzelf terug. Op de dag van het Internationaal Strafrecht, benadrukt Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin dat België zich zal blijven inspannen voor het versterken van de rechtstaat en de unieke en essentiële rol van het Internationaal Strafhof.

12 jul

Minister van Buitenlandse Zaken en Defensie, Philippe Goffin, verwelkomt het compromis dat de leden van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties hebben bereikt, waardoor het "grensoverschrijdende" mechanisme voor het verlenen van humanitaire hulp aan het Syrische volk met twaalf maanden wordt verlengd via de grenspost Bab al-Hawa. De mogelijkheden om via Bab al-Salam humanitaire hulp te verlenen, moeten echter worden verbeterd.

11 jul

Op 11 juli 2020 is het 25 jaar geleden dat de genocide in Srebrenica begon. Op 11 juli 1995 viel de stad Srebrenica in handen van de Bosnisch-Servische troepen onder leiding van generaal Ratko Mladic. In de dagen die volgden ontvoerden en vermoordden ze in minder dan een week tijd meer dan 8.000 mensen, voornamelijk mannen en tieners, simpelweg omdat ze Bosnisch waren.