Ambassade van België in Tunesië
Home Consulaire diensten Vervangend reisdocument

Vervangend reisdocument

Als u uw paspoort of identiteitskaart tijdens uw verblijf in Tunesië verliest, dan kunt u het land niet verlaten zonder dat u in het bezit bent van een reisdocument.

Met een laissez-passer (emergency travel document) kunt u terugreizen naar België. Het document is maximaal zeven dagen geldig.

  • Het emergency travel document wordt door de Ambassade afgegeven op vertoon van het attest van verlies of diefstal afgegeven door de Tunesische politie, het aanvraagformulier, twee pasfoto's en een kopie van het ticket naar België. U vindt het actueel tarief van dit document terug in de overzichtstabel van de consulaire rechten.
  • In andere gevallen kunt u een voorlopig paspoort verkrijgen. Een voorlopig paspoort wordt afgegeven op vertoon van het attest van verlies of diefstal afgegeven door de politie, het aanvraagformulier, twee pasfoto's en een kopie van het reisbiljet. U vindt het actueel tarief van dit document terug in de overzichtstabel van de consulaire rechten. Een voorlopig paspoort is zes maanden geldig.

Klik hier om het aanvraagformulier voor een "emergency travel document" of een voorlopig paspoort te downloaden.

U dient een noodreisdocument persoonlijk te komen afhalen op de Ambassade in Tunis.