Ambassade van België in Tunesië

Goede raad

 • Vertrek niet op reis met vervallen reisdocumenten! 
   
 • Breng uw identiteitsdocumenten, bankkaarten, geld,…  in veiligheid tijdens uw verblijf! 
   
 • Bij verlies of diefstal van uw reisdocumenten bel direct naar DOC/STOP (24h/24h-7d/7)  op het nummer 00 800 21232123 of 00 32 2 518 21 23 voor meer info: www.docstop.be, verklaar verlies of diefstal van reisdocumenten in het dichtstbijzijnde politiekantoor en neem zo snel mogelijk contact op met de Ambassade! 
   
 • Vraag de kids-ID aan, voor uw vertrek naar Tunesië. Dit is een elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen tussen 0 en 12 jaar. Zij vervangt het oude papieren attest van identiteit die de ouders dienden bij te hebben om te reizen met een kind in het buitenland. De kids-ID moet aangevraagd worden bij uw gemeentelijke administratie 3 weken voor uw vertrek naar het buitenland met uw kind. Deze nieuwe elektronische identiteitskaart voor kinderen laat een snellere en zekere identificatie toe van uw kind. Voor de landen waar de kids-ID niet erkend worden, dient het kind in het bezit te zijn van een reispas. Voor elke reis naar het buitenland is het aangeraden zich te informeren bij het reisagentschap of bij de gemeentelijke administratie om te weten welke identiteitsdocumenten vereist zijn. De kids-ID is geldig drie jaar. De basisprijs van de kids-ID is zes euro. De prijs kan variëren per gemeente, omdat elke gemeente het recht heeft om een bijkomende gemeentetaks te heffen. 
   
 • De Belgische identiteitskaart is niet altijd voldoende voor een reis naar Tunesië. De Belgische identiteitskaart is alleen voldoende in het kader van een toeristisch verblijf, georganiseerd door een reisagentschap met een hotelreservatie. Indien dat niet het geval is dient u een geldige reispas te hebben. 
   
 • De Tunesische wetgeving bepaalt dat u als toerist maximaal 90 dagen kan verblijven in Tunesië. Indien u de 90 dagen overschrijdt bent u illegaal in het land en zal u een boete moeten betalen. Deze boete wordt opgelegd door de Tunesische autoriteiten bij het verlaten van het land en bedraagt 20,000 DT per week. 
   
 • De Belgische landgenoten in Tunesië moeten in het bezit zijn van een verblijfskaart of een voorlopige verblijfskaart, een identiteitskaart en een geldige reispas wanneer ze het land wensen te verlaten.