Ambassade van België in Tunesië
Home Wonen in en reizen naar Tunesië Verblijven in Tunesië

Verblijven in Tunesië

In het kader van de voorbereiding van alle formaliteiten met het oog op een verblijf in Tunesië raden wij aan om de volgens websites te raadplegen:

Voor officiële informatie:

  • Het Agentschap van Tourisme in Tunesië: www.bonjour-tunisie.com om een idee te hebben over het land.
  • De algemene directie van de Tunesische Douane in Tunis: www.douane.gov.tn voor de invoering van een wagen, persoonlijke bezittingen,… 

U kunt eventueel een transitair contacteren die u verhuis zal regelen en die op uw vele vragen kan antwoorden.

Vergeet niet dat een verhuis naar het buitenland gevolgen kan hebben met betrekking tot de sociale zekerheid. Voor gedetailleerde informatie in verband hiermee kan u de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid contacteren:

Informatieambtenaar, Eurostation II, bureau 6D21, Place Victor Horta 40, bte 20, 1060 Brussel, tel.: 02/528.60.31, website: http://socialsecurity.fgov.be. E-mail: social.security@minsoc.fed.be of uw mutualiteit.

Indien u beslist om in Tunesië te verblijven en dus langer dan 3 maanden onafgebroken in het land te verblijven, dan dan zult u een verblijfskaart nodig hebben. Om een verblijfskaart te bekomen, zult u zich dienen aan te melden bij de politiepost van uw Tunesische residentie met een reispas. Zij zullen een bewijs van residentie (bijv. huurcontract of eigendomsbewijs) vragen, evenals een bewijs van voldoende bestaansmiddelen.

Indien u voorlopig of permanent in Tunesië verblijft is het aangeraden om u kenbaar te maken op de Ambassade en u er eventueel in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters. Om u in te schrijven in de consulaire bevolkingsregisters dient u eerst de schrapping te vragen van uw adres in België in uw Belgische gemeente.